Onbeperkt internet sim only | Unlimited data (2024)

Onbeperkt internet

Wat is onbeperkt internet? Onbeperkt internet is een zo goed als limietloze databundel aan 4G of 5G op je smartphone, voor een vast bedrag per maand. Handig, want zo ga je bijna nooit door je bundel heen. Wij helpen je bij het vergelijken van sim only-abonnementen met onbeperkt mobiel internet. Zo vind jij het goedkoopste en beste sim only-abonnement met onbeperkt internet dat aansluit op jouw internetgebruik. Ook vertellen we je hoe onbeperkt dat onbeperkte internet nou eigenlijk is, want 100% onbeperkt is het niet altijd.

Onbeperkt internet sim only | Unlimited data (1)

Sim only onbeperkt internet

Onbeperkt internet op je mobiel is handig om te hebben als je heel veel GB’s verbruikt. Hiermee voorkom je het overschrijden van het maandelijks aantal GB’s. Ook is internet vaak trager als je over je maximum aan GB’s bent gegaan.

Via ons sluit je makkelijk een voordelig sim only-abonnement af met onbeperkt internet. Op deze pagina over onbeperkt internet, hebben we de hoeveelheid internet al voor je op onbeperkt gezet. Je kunt ook zelf kiezen hoeveel GB’s je wilt als je geen onbeperkt internet wilt. Het maximale aantal GB’s dat je dan kunt afsluiten, is 20 GB.

Hoe onbeperkt is onbeperkt internet?

Onbeperkt internet is bij sommige providers niet geheel zonder limiet. Het aanbieden van onbeperkt mobiel internet voor een vast bedrag per maand kan providers namelijk op hoge kosten jagen. Daarom bestaat er een Fair Use Policy. Hierin staan de regels van het onbeperkt internet, zodat er bij buitensporig gebruik ingegrepen kan worden en het netwerk niet wordt overbelast. Check de voorwaarden van de provider om te zien wat daar de regels zijn rondom onbeperkt internet.

Onbeperkt internet vergelijken

Bij het vergelijken van onbeperkt internet, krijg je vaak ook (onbeperkte) belminuten en sms’jes. Ook als je instelt dat je geen belminuten wilt. Wil je onbeperkt bellen én onbeperkt internet in je abonnement? Geef dat dan ook aan in onze vergelijker. Daarvoor schuif je het bolletje bij belminuten helemaal naar rechts. We laten je dan alle sim only-abonnementen met unlimited data voor internet en bellen zien. Gefilterd op prijs, van goedkoop naar iets minder goedkoop.

Wat kost onbeperkt internet?

De kosten voor onbeperkt internet verschillen per mobiele provider. Zo heb je bij de ene provider al voor € 20,- per maand onbeperkt internet, terwijl de ander hier op maandbasis € 50,- voor rekent. Dit komt door de de internetsnelheid. Zo ligt de snelheid van een abonnement met onbeperkt itnernet van € 20,- in onze vergelijker op 5 Mb/s, en de snelheid van het duurste abonnement met onbeperkt internet op 225 Mb/s. Let op: met een downloadsnelheid van 5 Mb/s zijn je mogelijkheden beperkt. Wil jij ook grote bestanden kunnen openen, versturen en filmpjes kunnen kijken met hd-kwaliteit? Ga dan voor minimaal 8 Mb/s.

Unlimited data: onbeperkt internet en bellen

Hoewel sommige providers een sim only-abonnement met onbeperkt internet al Unlimited data noemen, gaat het bij Unlimited data om een abonnement met onbeperkt internet én een onbeperkte bel- en smsbundel. Zulke abonnementen hebben vaak ook ‘Unlimited’, ‘Unlimited data’ of ‘Onbeperkt’ in de naam van het product (abonnement) staan.

Het onbeperkt internet bepaalt vooral de kosten van het ‘Unlimited data’ abonnement. Het onbeperkt bellen en sms’en krijg je er vaak bijna kosteloos bij als je kiest voor een abonnement met onbeperkt internet.

Onbeperkt internet mobiel: handig of onnodig?

Of jij veel hebt aan onbeperkt internet op je mobiel, hangt af van hoeveel GB’s jij maandelijks verbruikt met je smartphone. Je kunt dit online bekijken bij je provider of gewoon op je mobiel zelf.

Ga naar instellingen en zoek gegevens- of dataverbruik. Daar zie je hoeveel je van je mobiele data én via wifi aan GB’s verbruikt. Zo weet je precies wat jij per maand verbruikt. Op basis daarvan kies je of je voor onbeperkt internet gaat of voor een goedkoper abonnement met minder GB’s. Zie je een sim only-abonnement met onbeperkte data dat goedkoper is dan een abonnement met een maximumaantal GB’s, dan is de keuze waarschijnlijk ook snel gemaakt.

Providers met onbeperkt internet

Niet alle providers bieden onbeperkt internet aan. Jaarlijks worden er steeds meer GB’s verbruikt via smartphones en daarom is onbeperkt internet een flinke kostenpost voor providers. Providers die wel onbeperkt internet aanbieden, zijn Budget Mobiel, KPN, Tele2 en T-Mobile. Een abonnement met onbeperkt data kies je dus bij een beperkt aantal providers.

Onbeperkt internet 4G en 5G

Onbeperkt internet in een mobiel-abonnement is in de meeste gevallen altijd 4G-internet, en soms met 4G+ of 5G. Kies je een abonnement met onbeperkt internet met 5G, check dan wel of jouw mobiel daar geschikt voor is. Nog niet alle smartphones zijn dat. Hou er rekening mee dat onbeperkt internet niet per definitie snél internet betekent. Let dus ook op hoeveel Mb/s de telefoonprovider je aanbiedt bij het abonnement met onbeperkt internet.

Onbeperkte data in het buitenland

Wil je onbeperkt internet in het buitenland gebruiken? Binnen Europa gebruik je jouw mobiele data vaak gewoon hetzelfde als in Nederland. Onbeperkt internet buiten Europa werkt vaak anders. Op onze pagina over onbeperkt internet in het buitenland, vertellen we je hier meer over.

Hulp nodig bij het kiezen van een abonnement met onbeperkt internet?

Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Wij staan voor je klaar. Check onze veelgestelde sim only-vragen.

Over Pricewise

Pricewise vindt dat elke Nederlander de beste deal verdient voor energie, verzekeringen en telecom. Daarom maakt Pricewise iedereen wakker, wijzer en zetten we samen de markt op scherp.

Persoonlijk

In slechts een paar klikken vind je eenvoudig onze deals die het beste bij jou passen.

Duidelijk overzicht

Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jóu past. Geen top 3, maar een uitgebreid en duidelijk overzicht.

Scherpe deals

Dagelijks onderhandelen we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart. Zo regelen we vaak kortingen voor je die je niet via de aanbieder zelf krijgt.

14 dagen bedenktijd

Binnen twee weken krijg je een bevestiging van je nieuwe provider. Hierna heb je 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je de overstap kosteloos bij de leverancier annuleren.

Onbeperkt internet sim only | Unlimited data (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5672

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.